Skivrecension: Mariah Carey

På skiva / Permalink / 0

Mariah Carey

Caution

 

Undrar vad dagens unga har för relation till Mariah Carey? Ser de henne bara som en av domarna i "American Idol"? Eller har de koll på att hon faktiskt är en av musikhistoriens absolut största artister?

Det fanns en tid när allt hon rörde vid blev till guld. Från debuten 1990 och sisådär 15-20 år framåt sålde hon skivor och skapade listettor på ett sätt som få andra artister i pophistorien kan matcha. 18 USA-ettor talar sitt tydliga språk, bara The Beatles har haft fler. Men det var ett tag sedan hon var het nu. De senaste tio åren har hon visserligen släppt skivor, men inget hon gjort har varit i närheten av de tidigare framgångarna.

Här på souldivans femtonde album hör jag ingen nittonde Billboard-etta, men inte heller något riktigt bottennapp. Och kanske är det just där felet ligger. Mariah Carey är inte längre en artist som ligger i framkant utan i den bredaste mittfåran. De tio spåren på albumet låter helt okej, men de låter precis som mycket annat. Snäll soul-pop-r´n´b inlindad i bomull utan något som rycker tag och ruskar om lyssnaren. Jag hör slicka produktioner, men jag hör inga starka låtar. Jag vågar dock inte dödförklara Careys karriär än på ett tag. Trots sin långa karriär är hon bara 48 år och med rätt rådgivare och samarbetspartners kan hon snart passera Beatles på den där listan över USA-ettor.

 

2/5

Till top