Skivrecension: Eagle-Eye Cherry

På skiva / Permalink / 1

Eagle-Eye Cherry

Streets of you

 

När Eagle-Eye Cherry släppte sitt debutalbum "Desireless" 1997 var han nästan obegripligt hipp. Han hade ett coolt utseende, ett häftigt namn, en dunderhet flickvän och kom från en välkänd musikalisk familj. Han fick en världshit med låten "Save tonight" som dessutom hade en riktigt snygg video. Självklart kunde det bara gå utför efter det.

För efter "Save tonight" kom det inte så mycket mer. Han har visserligen klämt ur sig fem album med mysig mjukrock genom åren, men framgångarna har uteblivit och det verkar som att Eagle-Eye Cherry bara blev ett one hit wonder.

Sex år efter senaste plattan gör han ett nytt försök och det låter ungefär som tidigare. Mysigt, varmt och trevligt. Snällt och oförargligt. Man trivs och mår bra av hans musik. Det gör att det är oerhört svårt att tycka illa om Eagle-Eye Cherry, men det är nästan ännu svårare att uppbåda riktig passion och verkligen älska honom. För även om musiken låter bra är den för profillös och utslätad. Det Eagle-Eye gör finns det mängder av andra artister som också gör. Som artist räcker det inte med att bara vara bra, man måste vara intressant också.

 

2/5

#1 - - Vickan:

Det är INTE svårt att tycka illa om Eagle-Eye Cherry. Det är hur lätt som helst!

Till top