Skivrecension: Dalaplan

På skiva / Permalink / 0

Dalaplan

Du går aldrig ensam

 

Fjärde plattan från Malmöbandet Dalaplan tar ut svängarna lite mer än de tidigare plattorna, och sånt är ju nästan alltid kul. Kanske lite extra just i detta fall eftersom Dalaplan är den typ av band där man anat att det finns en större potential än vad de hittills visat.

Bandet bildades 2009 och har byggt upp ett rykte som en stark liveakt. Musikaliskt har det handlat om en mix av garagerock, pop och punk, och säger man Malmö och skramlig rock går tankarna såklart till namn som Kal P Dal och tidiga Wilmer X, och Dalaplan fortsätter den traditionen. På tal om de sistnämnda så medverkar faktiskt Stefan Björk som tidigare var medlem i Wilmer X. Även Nix Vahlberg och Hasse Östlund från Nomads gör ett gästspel.

Lyssnaren bjuds på 16 spår, inklusive intro och outro, om kärlek, hat, separation, kaos och försoning, och oftast röjer bandet på i gammal god anda så som fansen vill ha det. Men här finns som redan nämnts även en större bredd i materialet och utförandet. Inte så att man trillar av stolen men för den som kan sitt Dalaplan går det att hitta detaljer i både texter och musik som känns nya och intressanta.

 

3/5

Till top