Konsert med The Fine Arts Showcase

Club Casbah
Med The Models, Clay Allisson och The Fine Arts Showcase
Atmosfär, Linköping 8/4

Hade håret i bakhuvudet varit rufsigt hade jag inte tvekat. Linköpingskillarna i Clay Allisson är så lugna, avspända och harmoniska på scenen att det ser ut som att de just har fått sig ett skjut.

Eller också beror det på vetskapen om att de är stadens bästa band för tillfället.

Hursomhelst gör Clay Allisson en strålande spelning på lördagskvällen. Deras prydliga mollpop är tajt, tät och trombonfylld.

Dessförinnan hade Malmöbandet The Models öppnat med en dos småpunkig rock. Tjejtrions musik är dock lite för traditionell och anonym för att sätta något större avtryck. Mer pose än poesi, så att säga.

Huvudakten The Fine Arts Showcase har skrivit två av mina absoluta favoritlåtar de senaste åren, den fantastiska ”Mock Ivory” från debutalbumet och nya plattans förstasingel ”Chemical Girl” där inte minst textraden ”where the should-have-beens mix with the never-wills” är suverän.

Men precis som albumen är även lördagens konsert ojämn. Ibland är det lite ofokuserat och låtarna får abrupta slut. Å andra sidan blir det hypnotiskt när det sitter, som i exempelvis sista extranumret ”There is a hurricane”.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0