Tv-krönika 24/8

TV / Permalink / 0
Valrörelsen är igång 

Det kvittar fullständigt vad de olika politiska partierna gör under de fyra åren mellan valen, det är ändå under de tre sista veckorna allt avgörs. Vem bryr sig i september 2006 om hur opinionssiffrorna såg ut i januari 2003? Vem minns vad Göran Persson lovade för fyra år sedan? Även en så nära händelse som efterspelet efter tsunamin i våras är redan bortglömd.

Igår var någon slags officiell start för valrörelsen med SVT:s partiledarutfrågningar ledda av Marianne Rundström och Mats Knutsson.

Först ut var Kristdemokraternas Göran Hägglund, som så sakta börjar växa in i partiledarrollen. Fortfarande känns han lite valpig, kanske beror det på indiepop-luggen som blir större för var dag. Göran verkade dock laddad och på gott humör, och försökte sig på att skämta lite emellanåt. Lite roligt blev det faktiskt när han fick frågan vilken som var den värsta svordom han kunde säga.

--Fastighetsskatten, svarade Hägglund.

Gemensamt valmanifest, visst. Det blir ändå svårt för borgarna att vinna valet. Och det beror inte på politiken, utan det enkla faktum att varje bild jag sett på de fyra borgerliga partiledarna samlade ser så fruktansvärt töntig ut. Skolans nördar på utflykt, liksom.

LÄNGTAR EFTER: ”Big love”. Prisbelönt tv-serie om en polygam familj i Salt Lake City. Premiär 5/9 i Canal Plus.

STENHÅRT: Åtvidaberg klara för UEFA-cupen igår!

FRÅGA: När visas klassikern ”Sop-operan” på tv?

Till top