Tv-krönika Midsommarafton

TV / Permalink / 0
Det här kan eventuellt bli den sista tv-krönika jag skriver för Corren. Så bra att jag lyckades få in fyra alter egon plus SGG. Det är dessutom den snabbaste tv-krönika jag skrivit, pga diverse strul blev det lite stressigt. Jag gick från blank hjärna till inskickad krönika på 12 minuter. Så här blev det:

Ikväll är det Midsommarafton. Förutom att det är landets naturliga nationaldag är det förmodligen också årets sämsta tv-dag. Helt förståeligt, för vem sitter inne när faktorerna sommarvärme, dygnetrunt-soljljus och årets bästa partykväll samverkar?
Att publiksiffrorna denna afton kommer att vara låga har givetvis tv-kanaklerna insett och gör som man alltid gör under storhelger – fläskar på med långfilmer. Bara i de fem största kanalerna visas det 14 filmer idag. Det hade sannolikt varit ännu flera om inte fotbolls-VM samtidigt hade upptaget en stor del av programutrymmet.
På tal om film, igår visades ”Friedmans” i ettan. I den omtalade filmen slås en familj i spillror efter en märklig barnsex-härva. Missade ni den får ni en ny chans på lördag. Dessvärre krockar reprisen med Sveriges åttondelsfinal i VM. Så ladda videon – om ni fortfarande har kvar en sådan i dessa dvd- och hårddisktider.
Nu tar tv-krönikan sommarlov. Vi syns i augusti.
IN MED: Sköna Gröna Grebo, Snusk-Tobbe, Torbjörn & Nykomlingarna, Lolicon och Mickey Gul.
UT MED: Tyskland, Peter Jidhe, nya avsnitt av ”Svensson Svensson”, nostalgimackar…och nostalgi överhuvudtaget.
BÄSTA TV-BLOGGEN: www.tobi.blogg.se
Till top