TV-krönika måndag

TV / Permalink / 0
Ännu en gång har ni kära bloggläsare möjligheten att läsa mina texter innan de hamnar i Corren (fan, om det här kommer ut...)
Här är måndagens tv-krönika. Inte nå¨n av mina bättre, men det blev lite stressigt.


 
Att det är valår märks även i tv-utbudet. I dagarna har det dragit igång två nya program, med snudd på identiskt innehåll: ”100%” i TV4 och ”Veckans president” i SVT 2.  Båda går ut på att försöka göra underhållning av statistik och opinionsundersökningar, och det är lika tråkigt som det låter.
 
”Jaha, var fjärde svensk har gjort slut via SMS”. ”Jaså, de som brukar be till högre makt tror att Carola vinner Melodifestivalen”.
 
Hade det varit val idag hade varken ”100%” eller ”Veckans president” klarat fyraprocentsspärren.
 
Att ”100%” använder samma uttjatade upplägg som ”Parlamentet”, ”Time Out” och ”Extra extra” gör inte saken bättre.
 
Till nästa vecka hoppas jag på frågan ”Hur många svenskar tycker att tv-programmen ”Veckans president” och ”100%” är roliga och underhållande?”
 
Svaret? Förmodligen inte ens mätbart.
 
 
 
ROLIGT: Indianen med nakna skinkorna, moderat-Bamse, finnen som firar internationella kvinnodagen och Felix Herngren som tvättar fönster med kyckling. Femmans ”Veckans nyheter” (Kanal 5) har tagit sig rejält
 
 
 
ROLIGT 2: ”Ali G in da USA” (Kanal 5). Briljant!
 
 
 
SYND: Att så många missade det lysande religionsprogrammet ”Safran vs Gud” (SVT 2)
 
 
 
BAKTALAT: ”Sex Inspectors” (TV4) utmålades som rena porrshowen, men har visat sig vara ett roligt, intressant och informativt relationsprogram.


Till top