Konsert med Timo Räisänen

Konsert / Permalink / 0
Konsert med Timo Räisänen

Timo Räisänen
Atmosfär, Linköping.
Vårens sista Club Casbah blev också det mest välbesökta. Timo Räisänen fick spela helt solo efter att en medlem i kompbandet tvingats tacka nej av familjeskäl, men redde ut situationen på ett mästerligt sätt.
Många av hans låtar, som inledande ”I´m indian”, funkar bra med bara gitarr som komp och även om man hade önskat fullt band i låtar som ”Lovers are lonely” och ”Lead Star” fixar han det också med sin smittande energi och sitt glada humör.
--One, two, three, four, räknar Räisänen in och publiken förstår att det är dags för den fantastiska poppärlan ”Don´t let the devil ruin it all”. Jublet stiger, armarna far upp i luften och Räisänen spelar så att strängarna ryker. När Timo börjar laga gitarren kommer ropen på att han ska ta av sig kläderna, något som händer allt som oftast under hans konserter.
--Först byter jag sträng, sen klär jag av mig lovar Göteborgaren och drar igång ett charmigt mellansnack under proceduren.
--Just det. Jag skulle ju klä av mig också, säger han när han är klar och sliter av sig skjortan och drar igång ”Mr Saturday”.
Aktuella hiten ”Fear no darkness, promised child” får inte den monumentala känsla som låten har på skiva, men Räisänen låter förvånansvärt kraftfull och fyllig med sin ensamma gitarr. Trevlige Timo, med sin falsettröst och sin slängande lugg, gör ett bra framträdande, enda problemet är att låtarna bakom hitsen inte når upp till samma nivå. Fortfarande är materialet för ojämnt och det kan inte ens ett sprudlande spelhumör väga upp.

Till top