Ny skiva: Mixtapes & Cellmates

Ny skiva: Mixtapes & Cellmates

Betyg: 3

EP
Mixtapes & Cellmates: If there is silence fill it with longing
Nomethod Records

Jag mår nog lite för bra för att till fullo kunna uppskatta Mixtapes & Cellmates. För att helt engagera sig i kvartettens electropop bör man sannolikt ha ångest, vara olyckligt kär och lida av en djup depression.

För det som hörs på bandets andra EP är dyster shoegazerskrän av elegantaste slag. Det susar, brusar, distar, trasar och är sån rundgång att The Radio Dept påminner om ett dansband.

Synthar tjuter, indiegitarrer attackerar och i bakgrunden håller trummaskiner takten på ett nästan electronicaförsiktigt sätt.

Visst är det en smutsig och elektriskt sprakande ljudbild, men Mixtapes & Cellmates glömmer inte bort att bygga sina låtar kring starka melodier. Det finns alltid en bra låt i botten. Den kan vara svår att höra genom bruset, men den finns där.


Kommentarer
Postat av: GB

Lätt bästa konserten på Parklife-festivalen förra året, dock i hård konkurrens med Hell on Wheels. Jävla ungar att vara så talangfulla. Orättvist!

2006-10-17 @ 16:32:08
Postat av: Tobi

Hörde att du startat nytt band. Tell us more!

2006-10-17 @ 22:49:03
URL: http://www.tobi.blogg.se
Postat av: GB

Javisst. Vi är 3 exil-östgötar i Stockholm som startat bandet Melu (finska för oljud). Vi spelade in en demo med Kimpa nu i helgen. En skön blandning av indie, postrock och så någon låt med lite drag av Joy Division. Vi lägger snart ut det på Myspace. Återkommer då.

2006-10-18 @ 09:10:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0