Tv-krönika 27/10

Tittar på ”Medium” och känner att det är något mystiskt i görningen.

”Medium” – i princip det enda sevärda programmet på TV4 – handlar som ni säkert vet om den synska kvinnan Allison Dubois som hjälper polisen att lösa brott med sina mediala krafter. Allison (som spelas av favoriten Patricia Arquette) kan tala med döda, se framtiden, läsa tankar och såna övernaturliga saker.

Kanske beror det på att Halloween närmar sig, kanske på ”Medium”, men hela torsdagen verka gå i samma läskiga stil med varsel och konstiga sammanträffanden.

Femman visar ”I katastrofens centrum – Tornados” samtidigt som stadens löpsedlar skriker ut att en storm är på väg in över landet. På nattduksbordet ligger ”Madame Terror” som utspelas i en ubåt när jag ser att SVT1 visar ”Ubåt 137 på grund”. I reprisen av Filmkrönikan snackas om filmen ”Babel” som jag var på förhandsvisning av i förrgår. Sådär fortsätter det. Är det bara tillfälligheter?

Vid närmare titt har nästan hela torsdagens tablå olycksbådande namn: ”Drabbade av hat”, ”Efterlyst”, ”Med Vesuvius som granne”, ”Budapest brinner”, ”The war at home”…

Och ”Uppdrag granskning” berättar om säkerhetsföretag som säljer trygghet samtidigt som de sprider rädsla. Hur ska denna dag sluta?


FRÅGA: När började SVT göra reklam för sina program? ”Entourage” har en stor annons i senaste Nöjesguiden.

Trackback
RSS 2.0