Två skivor

På skiva / Permalink / 0
EP
Betyg: 3/10
 
Radio Luxembourg: Diwrnod efo´r anifeiliaid
Peski
 

Nej, detta är inget nytt livstecken från den svenska popgruppen Radio LXMBRG som 2005 släppte sin strålande självbetitlade debut. Den uppföljaren kommer istället i september.

Detta är en fyralåtars EP med en walesisk popgrupp. Och som vanligt när det gäller walesare förstår man inte ett ord av vad dom säger.Ett exempel: titelspåret Diwrnod efo´r anifeiliaid blir på engelska A day with the animals.

Musiken är spretig pop som har en viss charm i sin smånaiva och halvkonstiga lekfullhet. Men låtarna är inte tillräckligt starka för att lämna något bestående intryck.


Album
Betyg: 6/10
 
The culture in memoriam: Abolish History. This is our story
A West Side Fabrication
 

A West Side Fabrication kan man alltid lita på. När dom släpper nytt är det nästan alltid bra.

The culture in memoriam är en 21-årig kille som egentligen heter Victor Håkansson och kommer från Trelleborg. När jag tänker efter är han nog den första musiker jag känner till därifrån. Tydligen har han redan släppt en debut med namnet "Nietzsches ex", men den har jag missat.

Uppföljaren är dock en trevlig historia där Victor spelar pigg och charmig sned-pop i trakterna av The Plan och Timo Räisänen. Åtminstone om man går efter falsettsången. Musiken består ofta av en försiktig gitarr, som inte sällan växer ut efterhand till bråkig och bångstyrig teateraktiga toner. Inte omistligt, men lekfullt och vitalt.

Till top