På skiva: Carl-Johan Vallgren

På skiva / Permalink / 0

Carl-Johan Vallgren

"Livet"

Bonnier Amigo

 

Augustpris-vinnaren och vivören Carl-Johan Vallgren vill gärna vara en rödvinspoet med näsan mot rännstenen. Det är han dessvärre för polerad och ofarlig för, och han får nöja sig med att vara en vitvinspoet med näsan sniffandes över ostbrickan. Och det är inte det sämsta. Vallgren är en trivsam vissångare, även om kulturetablissemangets omfamnande av honom gör att man nästan ryggar tillbaka.

På sin sjätte skiva sjunger han om småbarn och känns lyckligare och mer medelsvensson än nånsin. Han bräker på Sundströmsk röst över snälla gitarrer som minner om sommarstugor, äppelträd och svenska sommarkvällar.

Höjdpunkter finns definitivt. Den inledande "Lycklig" är känslig och vacker, efterföljande "Stockholm i strålande väder" är en livssprudlande promenad genom huvudstaden och New Orleansdoftande "Lycklig idiot".

Jag gillar Vallgren. Måhända är han inte så dekadent och djupsinnig som han gärna tror, men vad fan, ibland är det helt okej att bara vara en trevlig vissångare som får lyssnaren att må bra.

 

Betyg: 3/5

Till top