På skiva: Kent

På skiva / Permalink / 0

Kent

"Tillbaka till samtiden"

Sony/BMG

 

Jag var en av dom som verkligen omfamnade Kents debutskiva när den kom. Sedan dess har intresset falnat lite för varje platta, fram till "Vapen & Ammunition" som innebar en välkommen nytändning. Även "Tillbaka till samtiden" har beskrivits som en nystart med en mer mörk och elektronisk inriktning. Förändringen är inte lika dramatisk som vid U2:s "Achtung Baby", Kent har ju tidigare visat både synthiga och svartrockiga drag, men visst andas musiken ännu mer Depeche Mode nu.

Inledningen känns dock tämligen medioker. "Elefanter" öppnar hemskt med Jocke Bergs gnälliga sång, "Berlin" fortsätter oinspirerat och singeln "Ingenting" saknar både refräng och ja, nästan existensberättigande.

I takt med att vi kommer längre in i skivan tilltar elektroniken och även låtkvaliteten. Sista halvan är riktigt stark med låtar som "Vy från ett luftslott", "Våga vara rädd" och "Generation ex" (med Camela Leierth!) och räddar betyget.

Jag tycker faktiskt att Kent är för fega och skulle ha utmanat ännu mer, det är i sina mest elektroniska stunder denna skiva är som bäst.

 

Betyg: 3/5

Till top