På skiva: The Tough Alliance


The Tough Alliance

"A New Chance"

Sincerely Yours
Betyg 3/5

Jag minns inte när ett band senast lika starkt delade pop-Sverige i två läger. Håkan Hellströms sångstil? Den tidiga Magnus Ugglas kaxighet? ABBAs kommersialism?

Göteborgsduon The Tough Alliance har utsetts till banerförare för "antirocken" och har vållat stora diskussioner på grund av sina konserter där de uppträder playback och mest står och svingar ett brännbollsträ i sisådär en kvart.

Vissa tycker att det är rock´n´roll som fan, andra (däribland undertecknad) tycker bara att det är fantasilöst och ett sätt att blåsa fansen på pengar.

På skiva har TTA dock alltid levererat förtsklassiga smash-hits i en egen mix av disco, pop, electro, indie och lite annat. Det finns nåt i ljudbilden som låter piggt och friskt, det andas sommarbris och kylda drinkar. Så även här på tredje albumet (även om det känns lite märkligt att prata om albumformat när det gäller TTA). Firma Fürst & Berglund har inte direkt nåt nytt att visa upp utan kör på med samma vinnande koncept som tidigare funkat både på dansgolvet, i bilstereon och i bandaren på stranden. Och det funkar nu också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0