På skiva: Shout Out Louds

På skiva / Permalink / 2
image1013
Shout Out Louds

"Our ill wills"

Bud Fox
 
Vem hade kunnat tro att Shout Out Louds skulle bli det hetaste svenska bandet i Staterna, med ändlösa turnéer och uppträdanden hos både Leno och Letterman? Debutskivan "Howl howl gaff gaff" från 2005 var ju inte särskilt spännande. "Very Loud", "Please please please" och "The Comeback" var visserligen schyssta låtar men resten av bandets The Strokes-rock var varken särskilt fantasifull eller intressant.

På uppföljaren har man bytt New York mot London och 00-tal mot tidigt 80-tal. Musiken är luftigare, större, mer arenavänlig. Om bara sångaren Adam Olenius sätter på sig en yvig svart peruk och lite kladdigt smink har vi The Cure rakt av. I en låt som exempelvis "Normandie" blir den musikaliska influensen nästan irriterande tydlig.

"Our ill wills" består av 12 jämnstarka låtar av gott hantverk, med singeln och öppningsspåret "Tonight I have to leave it" som självklar topp med sitt driv, sina stråkar och sin sköna refräng. Men fortfarande känns det som att bandet letar efter sitt eget signum, hittills har de varit bra på att fånga trender men sämre på att bidra med något eget.

Betyg: 3/5
Till top