Tv-krönika (30/3)

TV / Permalink / 0
Östgötar i tv
 

Sätter mig framför tv:n vid 19-snåret för att se om det dyker upp något med östgötaanknytning. Har i ärlighetens namn inte så stora förväntningar, men det visar sig snart att mitt fagra Östergyllen dyker upp på olika sätt hela tiden.

I Femman visas semifinalspelet i ishockeyn, dessvärre är det matchen mellan HV 71 och Modo men LHC är på nåt sätt hela tiden närvarande. Dom som har Canal + kunde ju givetvis se även våra Linköpingsspelare.

I "Rapport" (SVT 1) rapporteras det kort om branden i Älvestads kyrka och i "Time Out" (TV 4) sitter Klas Ingesson och tävlar för det ena laget. 

Hoppsan, tänker jag och slår över till det nya matlagningsprogrammet "Saras kök" i SVT 1. Det spelas in i Norrköpings industrilandskap.

Och i Kanal Lokals nöjesprogram pratas det bland annat Linköpings Jazz & Bluesfestival.

Sen börjar det bli dags att skicka iväg tv-krönikan så mitt sökande efter östgötar i tv-rutan får fortsätta ikväll. Då är Magnus Bäcklund gäst i "Go´kväll".

 

FRÅGA 1: Tog inte SVT beslut om att förbjuda bakgrundsmusik vid tal? Varför har man det då fortfarande vid resultatuppläsningen i Sportspegeln?

 

FRÅGA 2: Tog inte SVT beslut om att förbjuda engelska titlar på sina program? Varför heter dom då fortfarande saker som "Arty", "Wild Kids", "Stockholm live" och "Bingo Royale"?

Till top