Tv-krönika (Corren 19/5)

TV / Permalink / 0
Bondfeber - igen! 

Vad har egentligen TV3 för avtal med Barbara Broccoli? Så länge jag kan minnas har kanalen med jämna mellanrum hojtat "Bondfeber på TV 3!" varpå man har visat alla Bondfilmer från "Agent 007 med rätt att döda" fram till den senaste rullen.

Nu är det dags igen. "007 - äntligen tillbaka på TV 3!" säger en annons på kanalens hemsida. I kväll visas "Leva och låta dö", Roger Moores första Bond-film, och jag undrar för vilken gång i ordningen.

 

Jag gillar James Bond-filmerna skarpt men har svårt att hetsa upp mig över ännu en Bond-kavalkad på trean. Det känns ju som att kanalen kör samma kampanj minst en gång varje år.

Men kanske pågår det någon märklig Bond-revival just nu, en av kvällstidningarna skickar ju med en ny Bond-DVD med tidningen varje vecka. Kanske för att dämpa abstinensen, nästa Bond-rulle har premiär den 7 november 2008.

 

Och för att ytterligare förstärka Bond-trenden visar TV 4 "Bonde söker fru" klockan 20.20 ikväll.

 

KONSTIGT 1: Kristi Himmelsfärds Dag passerade utan att ett enda tv-program tog upp högtiden.

 

KONSTIGT 2: 05.05 i morse visades "Ellen DeGeneres Show" i Kanal 5. Fem minuter senare började samma program i TV 3. Okej att två kanaler köper in samma serie, men måste man visa programmen samtidigt?

Till top