Två skivor

På skiva / Permalink / 0

Album

Betyg: 4/10

 

Ruh: 01

EMA Telstar

 

Ja, ni läste rätt på raden ovanför där det brukar stå vilket skivbolag bandet har. Det ska verkligen stå EMA Telstar.

Det är som ni säkert vet landets största konsertarrangör och jag blev lika förvånad som ni när jag såg att dom också sajnar band.

Fast när man lyssnar på Stockholmsbandet Ruhs debutalbum känns det som EMA Telstar borde hålla sig till konserter, det verkar dom göra bättre än att vaska fram nya svenska popkorn.

Ruh (taskigt bandnamn, för övrigt) gör väl inte direkt bort sig utan spelar typisk mesrock nånstans mellan arena och radioskval. Å andra sidan gör bandet heller inget som övertygar och får mig intresserad. Coldplay och dom andra finns redan och den här sortens välkammade rock blir inte bättre av att det kommer ytterligare en band till klassen.

Inget fastnar, inget sticker ut.



EP
Betyg: 4/10
 
Fredrik Ståhl: Start making sense
Frukt Records
 

"I´m OK" heter öppningslåten på denna femspårsplatta från Fredrik Ståhl. Det stämmer även ganska bra på hur innehållet låter.

Ståhl spelar softad pop med små stänk av electronica. Han sjunger mjukt över ganska lågt tempo, en skön gitarr smyger omkring och det är bara att luta sig tillbaka i soffan och börja sippa på drinken. Det låter helt ok.

Men OK betyder inte strålande, det betyder acceptabelt eller bra utan att helt övertyga. I ordet OK finns alltid en liten gnutta kritik inbyggt, att det skulle gå att göra lite bättre.

Ungefär så är det också med "Start making sense".
Till top