På skiva: E-Type


E-Type

"Eurotopia"

Universal


Att recensera E-Type är egentligen helt meningslöst. Vill man göra det lätt för sig är det bara att leta fram nån gammal recension från 1995 och återanvända den. För i Martin "E-Type" Erikssons värld har tiden stått stilla de senaste 15 åren. Det är samma långa hår och samma energistinna eurodisco.

Många hade kanske räknat ut E-Type efter några år då han hållit en lite lägre profil, men nu är han tillbaka med en ny platta som pumpar på som om det vore 1994 igen.

Vårens hit "True believer" var en dunkande dansgolvshit i galopptakt och nya singeln "Eurofighter" har samma hitpotential men en mer Pet Shop Boys-influerad melodi.

Det bästa med E-Type är att man vet vad man får, nämligen kalla techno-synthar, telefonröst i versen, en tjej som sjunger refrängen och sen ett stick där musiken stannar upp innan alltihop exploderar i en refräng igen.

Det sämsta med E-Type är precis detsamma, att man vet redan på förväg exakt vad man får.


Betyg: 2/5


Kommentarer
Postat av: Nina

Men ibland är det gansksa skönt att att veta vad man får, så slipper man bli besviken.. och blir fortfarande på lika gott humör när jag hör både gamla & nya E-type låter. =) Bra städmusik med mkt energi!
O ang håret.. fram för mer "pudelrockare" med långt hår!

2007-11-02 @ 10:49:52
URL: http://marsang.blogg.se
Postat av: Niklas

Du har ingen smak Tobi. Det var väl det jag visste. Allt under 4 smaskiga discodängor till E-type är fel. HELT FEL.

Å det utan att jag ens hört skivan...

2007-11-02 @ 21:10:03
URL: http://niklaspalmer.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0