På skiva: Jonna Lee


Jonna Lee

"10 pieces, 10 bruises"

Razzia


Överetableringen inom genren har gjort mig snudd på allergisk mot kvinnliga singer/ songwriters. Med få undantag låter de likadant och är lika tråkiga, och i antal slås de bara av manliga singer/ songwriters.

26-åriga Jonna Lee, som faktiskt växte upp i Mantorp och Fågelsta, är dock det intressantaste jag hört i genren på länge. Kanske för att hon ofta byter gitarren mot piano, kanske för att hon sjunger duett med Ed Harcourt, kanske för att hon låter så mogen som artist redan på sin debutskiva. Eller också helt enkelt för att hon sjunger bra, skriver vackra sånger och har en varm och inbjudande ljudbild. Underbara singeln "Dried out eyes" måste ni omedelbart kolla in på hennes Myspace-sida.

En låt heter "Autumn song" och det skulle kunna gå att göra en massa kopplingar till höstmusik, varma filtar, myspys och sprakande brasor, men Jonna Lees musik är mer än bara det trevliga bakgrundsbrus som "höstmusik" brukar utgöra.

Faktum är att "10 pieces, 10 bruises" till stora delar låter så som jag inbillar mig att A Camps andra skiva skulle ha låtit. Riktigt bra, med andra ord.


Betyg: 4/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0