Rakt upp i 90-talet

kultur / Permalink / 1
image1426
Janne Kask kommer alltid att vara en svensk pophjälte.
Först i Brainpool som levererade hits som "Everyday", "At school", "Sister C´mon", "Girl lost", "Bandstarter", "In a box" och "We aim to please". Sen med den rysligt underskattad soloskivan "Wrestling my case" (1999) med kanonlåtar som "Golden heart", "Boy & girl nation" och "Mondays & tuesday".
Blir så till mig när jag tänker på plattan att jag måste sätta på den och upptäcker att hela skivan är dunderkanonbra! Lyssna på "Discovery" och "Ban the song" - vilka melodier, vilken skön ljudbild!
På senare år har han skrivit låtar åt en massa andra artister (bla A-Teens, Blue) och så har han tydligen börjat plugga till läkare. Nu fattar jag varför Mart alltid velat bli sjuksköterska!
#1 - - Martin:

För att inte tala om de undebara låtarna "Summer is here" och "Into the dream", från Summer is here-EP:n repsektive Golden heart-singeln. Kan hålla med om att Wrestling my case är en enormt underskattad skiva, samtidigt som en av fördelarna med underskattade skvior är att de blir lite billigare för dem som gillar dem...

Till top