Tv-krönika (16/11)

TV / Permalink / 0

Dötrist spökkanal

 

Allahelgonahelgen med död, skräck och spöken är över sedan någon vecka, men för den Halloween-tokige finns medicin mot abstinensen. På TV 4 + har man upptäckt att ordet "fun" ingår i "funeral" och firar Allhelgonadagen varje dag.

Kanalen har nischat sig som "spökkanalen" och i tablån hittar man program som: "Hemsökta hus", "Mannen som talar med andar", "Det okända", "Osaliga andar", "Medier söker bevis" "Akademien för det okända", "Medium" och "Andarnas makt".

Dötrist om du frågar mig.

Något enstaka spökprogram kan väl kännas motiverat, men att mer eller mindre bygga en hel tv-kanal kring det övernaturliga känns lite "overkill". I mitt tycke är de flesta av kanalens spökprogram rysligt dåliga, ger mig ont i kistan, innehåller för mycket dökött och borde gå i graven.

Men tydligen uppskattas det bland tittarna. Tittarandelen är visserligen bara 3,6 %, men med den siffran är TV 4 + faktiskt landets sjunde största tv-kanal. Vill man vitsa till det ytterligare kan man säga att kanalen faktiskt rent bokstavligt går över lik för att få höga tittarsiffror.

Och spöktemat kanske inte är så märkligt när man tänker efter. TV 4 + fungerar ju som nån form av kyrkogård åt huvudkanalen, det är där TV 4 dumpar alla sina serier som inte går så bra.

 

KOLLA IN: Tv-sajten "Weird Sience(.se)" har återuppstått med ett gäng nya skribenter. Riktigt bra tv-kritik.

Till top