TV-krönika (2/11)

Svar direkt med Reinfeldt

 

Det är inte bara gapiga amerikanska pratshower och usla såpoperor som visas på dagtid i tv. Något av det intressantaste jag vet är dagssändningar från riksdagen. Igår eftermiddag var det dags för statsministerns frågestund där Fredrik Reinfeldt fick ta emot frågor om allt från gatuvåld och äldreboende till höjning av apanaget.

Tycker man att svaren ibland kan vara något luddiga kanske det är förståeligt, det kan inte vara lätt att veta allt om alla frågor.

Något statsministern kunde, och tvingades, svara på mer detaljerat var den så kallade Schenström-affären. Hela frågestunden inleddes föga förvånande med frågor från oppositionen just kring den avgående statssekreteraren.

Direkt efter frågestunden höll dessutom statsministern en direktsänd presskonferens med ytterligare frågor kring Ulrica Schenström.

Muntrare miner var det i programmet före frågestunden. Då visades "Statsministerafton i Lund" med Carl Bildt, Ingvar Carlsson, Ola Ullsten och Torbjörn Fälldin som gäster.

Programledaren Ulf Adelsohn avslutade med att berätta om natten för den stora skatteuppgörelsen 1981. Olika lösningar kastades hit och dit och vid ett tillfälle röt Gunnar Sträng: "Det här förslaget kan vi aldrig acceptera".

Varpå Sten Andersson sa: "Tyst för i helvete - det är vårt förslag".

 

KANON: Filippa Bark

KALKON: Jonas Leksell
Trackback
RSS 2.0