Tv-krönika (12/9)

TV / Permalink / 0

Förhörd av KGB

 

Arbetsnamnet var kort och gott "KGB", men till tisdagens programstart hade det ändrats till "Rakt på med K-G Bergström". Kopplingar till den sovjetiska civila underrättelsetjänsten saknas dock inte.

I bakgrunden i studion lyste bokstäverna "KGB" i illrött medans K-G Bergström frågade ut statsminister Fredrik Reinfeldt. Stundtals var det rena förhöret. K-G Bergström fyrade av raka, tuffa frågor där statsministern inte tilläts slingra sig eller komma med svävande svar.

Efter "förhöret" kom Högsta Sovjet, i form av Bengt Westerberg och Gudrun Schyman, in och bedömde hur Reinfeldt hade klarat utfrågningen.

"Jag tyckte du ställde bra och tuffa frågor och jag tyckte Reinfeldt svarade bra", sammanfattade Bengt Westerberg. Vilket jag håller med om.

K-G Bergström är kanske inte landets mest karismatiska journalist, men jag har stor respekt för hans kunnighet, rutin och förmåga att ställa intressanta och svåra frågor.

I sann Putin-anda avslutade Bergström med ett "tal till nationen" där han spekulerade kring försvarsministern Mikael Odenbergs avgång. Det kunde han ha skippat, där blev det nästan för mycket K-G Bergström i ett och samma program.

 

KONSTIG STARTTID: "Eftersnack" i SVT 2 igår, som började 22.27

STÄLL KLOCKAN: Se Magnus Uggla i "Gomorron Sverige", 08.15 idag. Och läs hans oerhört roliga blogg på http://www.magnusuggla.nu/

Till top