Mitt livs novell

kultur / Permalink / 0
Novell
Musiktidningen "Ondskan" var annorlunda och intressant även om den inte alltid var superbra. Nu tar Anton Gustavson och hans polare nya tag och startar Magasinet Novell.

"Idén med Novell är att berätta om de människor och händelser som skymtar bakom musiken som spelas på radio, i mp3-bloggar och i replokaler. Novell är tidningen för dig som håller koll på vad som händer i musikvärlden, men som vill ha en mer djuplodande bild än den som kan berättas i ett blogginlägg eller i en vanlig, nyhetsbevakande musiktidning. Stommen i Novell består av genomarbetade, välskrivna reportage om all slags musik - där det finns en musiker med en särskilt intressant historia värd att berätta om, där finns Novell.

I Novells första nummer möter du en av världens just nu största artister, som för varje ny låt når ut till en miljardpublik. Vishal Dadlanis heter han, och tillsammans med Bollywoods andra superstjärnor förklarar han varför det som just nu är stort i Indien snart påverkar även oss i Europa. Dessutom får du följa med in i badrummet hos Adam Tensta i ett stort, närgånget fotoreportage som utspelar sig inför mötet med superstjärnan Rihanna. Du får även möta Marit Bergman, som talar ut om hur hon ser på Fittstim-debatten såhär snart tio år efteråt. Och så publicerar vi läsa hela historien om den tragiska dödsolycka som för två år sedan skakade om medlemmarna i det nu hajpade popbandet Autisterna.

Vi har också låtit Sveriges meste nyliberal Johan Staël von Holstein recensera Håkan Hellström och annan aktuell musik, och pratat med en av musikvärldens okända makthavare, Alexandra Patsavas. Utan att berätta allt (som vad Andres Lokko säger om det köttperformance han deltog i 1985) kan vi konstatera att mycket mer ryms i Novells första nummer."

Mer info på: http://magasinetnovell.se/
-------------------------------------------------------------------------------------------
På tal om "Mitt livs novell" så skickade Nicko Palme in en berättelse dit för sisådär 10 år sedan. Sen kröp det fram att han hade snott vissa rader från min låt  "Pojken i trädet". Han snodde refrängen "jag kan aldrig se på dig som du kan se på mig" - och det blev givetvis succé!
Till top