På skiva: Lasse Lindh

På skiva / Permalink / 0

Lasse Lindh

image1881
Lasse Lindh
"Pool"

Groover

 

"Pool" beskrivs av skivbolaget som Lasse Lindhs mästerverk. Men mästerverket kom ju 2005, hette "Lasse Lindh" och innehöll låtar som "Svenska hjärtan", "Sommarens sista smak", "Du kommer aldrig mer vara ensam", "Satan vad ont det gör" och "Radion spelar aldrig våran sång". Den här skivan är betydligt svagare och även om den inte är dålig så känns det som att han kan så mycket bättre. Kanske blev det bråttom att få ut en skiva efter deltagandet i Melodifestivalen?

Framförallt saknar jag en riktig fartfylld hit, i stil med "En högerkrok och riktigt blod" från fjolårets platta. Jag saknar också dom där halvfåniga trallrefrängerna som han varit så bra på tidigare. På "Pool" är tempot genomgående lägre, låtarna svagare och inte heller i texterna får han riktigt till det så finessrikt och tonårsdramatiskt som han brukar. Istället känns det mesta som en halvdan upprepning. Man känner igen gitarriff, textformuleringar och sättet han sjunger versen på utan att rimma.

Mest spännande här är faktiskt om Lasse Lindh ska fullfölja och släppa en trilogi skivor som alla är döpta efter Per Hagman-böcker.

 

Betyg: 2/5

Till top