Två skivor

På skiva / Permalink / 0

Album

7/10

 

Gentle Touch: In memory of Savannah

Songs I Wish I had Written

 

Jag har svårt att finna ord att beskriva och bedöma Gentle Touch med, jag bara njuter. Men det handlar verkligen, som bandnamnet antyder, om en varsam beröring.

Gustav Petersson, en tredjedel av denna Kalmartrio, avslöjade i en intervju att han mest lyssnar på synthpop och italodisco, och nämnde namn som Savage, Pet Shop Boys och Ken Laszlo. De influenserna märks inte så mycket på detta debutalbum (bandet har även släppt en EP tidigare), däremot hörs det ekon av Depeche Mode och New Order. Men jag skulle nog hellre beskriva Gentle Touch som elektronisk pop än som synth.

Det är skön stämning, luft och rymd, lite 80-tal och depp som får dig att må bra. Möjligen saknas rena hitlåtar, men Gentle Touch väger upp det med att helhetsintrycket är så trevligt.
-------------------------------------------------------------------------

Album

4/10

 

Mikael Malmborg: Through the soil

Egen Produktion

 

Gillar med gitarr finns det hur många som helst. Mikael Malmborg är en av dom. Han kommer från Jönköping och debuterar här med en tio låtar lång skiva där texterna är på engelska och musiken mestadels framförs på gitarr.

Han sjunger mjukt och musiken har tydliga folkinfluenser. Men det är lite för odramatiskt och soft för att attrahera vare sig min hjärna eller pelvis. Kanske skulle han även lämnat över produktionen till nån annan, det låter lite demo.

Å andra sidan är det inte musik som stör heller, utan funkar rätt bra som stämningssättare när man vattnar blommorna.

Till top