Tv-krönika (19/8)

Rätta till kuddarna

 

Jag ber hela svenska folket om ursäkt. Jag tror nämligen att det var mitt fel att Sanna Kallur föll i häckloppet igår. För precis innan startskottet gick tänkte jag: "Nej, shit! Hon kommer ju att ramla på en häck".

Ni kanske inte tror att det spelar någon roll vad vi hemma framför tv: n tänker eller gör, men då vill jag fråga er som läser om ni inte själva har vissa ritualer inför viktiga sporthändelser?

Det verkar vara jätteviktigt för många idrottsintresserade hur de exempelvis sitter i soffan, vilka kläder de har på sig eller hur soffkuddarna är placerade. Alla verkar ha sina egna vidskepliga ritualer för att hjälpa idrottsmännen. Själv har jag genom åren varit noga med saker som hur jag placerar benen, att jag har snus inne eller att jag varit på toaletten strax innan. Hög volym på tv: n känns också som att det har en positiv effekt.

I dag ska Stefan Holm hoppa höjdfinal och Johan Swischman springa semifinal på 400 meter. Efter all otur i friidrotten måste vi nu alla hjälpas åt, så rätta till kuddarna, intag rätt soffposition och ta på er tur-strumporna.

 

JA: Gamla hjälten Erik Hörstadius ses åter i rutan efter några års frånvaro, bland annat i "Olssons Studio".

Trackback
RSS 2.0