På skiva: TSOOL (Nolltretton, november)

På skiva / Permalink / 0

The Soundtrack of Our Lives

"Communion"

Warner

 

Ännu ett mastodontverk från Göteborgs största flumrockare. Det där med "less is more" har aldrig varit ett uttryck som Ebbot och grabbarna tagit till sig, så när man nu ger liv från sig igen efter tre år fläskar man givetvis på med ytterligare ett dubbelalbum. 25 psykedeliska låtar som gjorda för att gå på repeat bland rökmolnen på Roskildefestivalens camping.

Bandet rullar fram som en ångvält med rökelsedoftande gitarrer, mullrande trummor och flummiga orglar. TSOOL rockar på i sin karaktäristiska stil och kan sin grej bra vid det här laget. Det gör att lägstanivån är ruggigt hög.

Andra skivan av denna dubbel känns lite softare och mer akustisk och personligen tycker jag att de mjuka gröngräsvibbarna där ger lite behagligare lyssning än snetripparna på CD 1, men det är säkert en fråga om dagshumör.

Hur som helst är ett dubbelalbum nästan alltid för mycket, och så även här. Det finns många bra spår men de drunknar i mängden, till slut kan man inte skilja låtarna från varandra utan hör bara ljud.

 

3/5

Till top