Tva skivor

På skiva / Permalink / 0

Therese Engdahl

"Out to deep"

Billen Records

 

Stockholmstjejen Therese Engdahl har en riktigt bra röst, den vill jag gärna höra i fler sammanhang. Den är mjuk, tonsäker och personlig och lyfter mediokra låtar flera snäpp. Nu räcker inte det ändå, för musiken på denna debutskiva som soloartist håller tyvärr inte samma klass.

Musiken är skriven dels av Therese själv och hennes sambo David Rosengren, och dels av etablerade låtskrivare som Alexandra Talomaa, som gjort låtar till Backstreet Boys, Westlife och Darin. Det är oklanderligt utfört och superproducerat, och där har ni också felet. Therese Engdahl låter så felfri och präktig att man undrar om det verkligen finns en levande människa bakom den där smekande rösten och de mjuka gitarrerna.

Att spela mjuk radiopop behöver inte vara fel, men jag saknar liv, passion och temperament. Varför ska vi bry oss om just den här sångerskan bland alla tusentals andra? Det räcker inte med att bara ha en strålande röst, man måste ha något att säga också.

 

Betyg: 2/5

The Mae shi

"HLLLYH"

Moshi moshi/ V2

 

The Mae Shi är ett gammalt Kill Rock Stars-band som bildades i Los Angeles 2002, och nu släpper sitt fjärde album. Musiken bökar, stökar och spretar åt alla håll och jag funderar på hur jag ska beskriva den.

På något ställe används begreppet "experimentell punk" vilket kanske inte säger så mycket. Ofta fångar bandet samma friska popkänsla som finns hos Hot Hot Heat, man nyttjar elektroniken på samma sätt som Tiger Tunes och har en sångare som inte sällan gapar på i samma tonläge som vår egen Howlin´ Pelle.

Stundtals känns det som riktigt trevlig och fräsch elektronisk poprock, med ettriga elgitarrer, hög energi och mängder av galna infall.

I andra stunder undrar man mest vad den kaliforniska kvartetten håller på med. Det blir lite jobbigt med alla tv-spelstoner, attackerande basgångar och all stress i musiken. Varför inte bara spela lite raka popsånger istället för att anstränga sig att låta så udda som möjligt, tänker jag.

 

2/5

Till top