På skiva: Universal Poplab

På skiva / Permalink / 0

Album

Betyg: 7/10

  

Universal Poplab: Seeds

Wonderland Records

 

På sin tredje skiva är Göteborgstrion hittigare och mer lättillgängliga än någonsin. Universal Poplabs blippiga synthpop har alltid varit dansgolvsvänlig och haft kommersiell potential, men denna gång känns det som gruppen släppt alla hämningar och siktar på att bli folkliga på allvar. Fartfyllda "On the run" avslutas exempelvis med en trallvänlig ba-pa-pa-kör.

Efterföljande "Summerstruck" är ännu poppigare och borde ha skickats in till Melodifestivalen. Sätt svensk text på den så skulle låten funka perfekt för Linda Bengtzing. Mot slutet dyker det till och med upp en tonartshöjning och då kan jag inte längre hålla mig för garv.

För det är omöjligt att tycka illa om Universal Poplab, musiken är alldeles för glad och trevlig för det. Här finns visslingar, 80-talskänsla  och så mycket strålande melodier att det är svårt att stå emot när dansnerverna börjar rycka i benen.

Men gruppen har också svårt att bränna till på allvar. Det blir för lättviktigt, för lättsmält. Om gruppen bara har som ambition att bjuda på en stunds obekymrat party har man lyckats, men vill man bli ett band som betyder mer än så för sina lyssnare finns mer att putsa på.

Till top