Tv-krönika (17/6)

TV / Permalink / 0

Sjung av hjärtat sjung

 

Jag väntade och väntade, men inte tusan sa Ingrid Bergman "Play it again, Sam... for old time's sake" i "Casablanca" på TCM igår. Det är en sån där vedertagen missuppfattning - faktoid - som Linköpingsproffesorn Martin Kylhammar brukar skriva om.

Så jag bytte till "Videokväll hos Luuk" på SVT 24 och hamnade mitt i en annan låt, för där i soffan satt Bodil Malmsten och spelade "Ghostbusters" som "skämslåt". Men det är inte Ray Parker Jr: s gamla spökhit jag tänker på utan Eldkvarns fantastiska låt från fjolåret: "Blues för Bodil Malmsten".  Nu när det är sommar med grillning och ljusa nätter finns det ingen bättre låt att bli melankolisk till när man blivit småberusad framåt nattkröken.

Musiktemat fortsatte i "Musikbyrån", ett program som nästan alltid är välgjort men ändå aldrig på allvar lyckas engagera av någon märklig anledning. Igår berättades att rockbanden i Seattle nu, 15 år efter Nirvana, frigjort sig från grungen - varpå de intervjuar en rad artister där samtliga har långt hår, skägg och rutiga skjortor. Och just där har vi förmodligen svaret om "Musikbyrån"...

 

SOMMARENS SOUNDTRACK: Little Marbles, Sonic Surf City, Perssons Pack och Svensk Pop.

Till top