Tv-krönika (22/3)

TV / Permalink / 0

Radio i tv

 

Jag hade velat vara med på Kanal Lokals möte när dom bestämde att sända "Morrongänget". Det hade varit intressant att höra hur tusan dom kom fram till att det var en bra idé.

Har ni inte sett programmet, som namnet till trots inte bara sänds på morgonen utan även hela nätterna, så är det ett radio(!)-program från Mix Megapol i Göteborg, där två "goa gubbar" och en "go gumma" tjattrar oavbrutet.

Jag kan stå ut med den irriterande dialekten och det påfrestande babblandet, men vad man missat är att tv och radio är två olika medier som inte ska blandas ihop.

Radio och tv har olika tillgångar och brister, det är olika sätt att kommunicera. Radio är till för örat, skapar stämningar och inre bilder och hela grejen är att man INTE ska titta på det. Att sända radio i tv känns lika begåvat som att boka The Haunted till Västerviks Visfestival eller att dricka kranvattnet i Burma.

När dessutom gårdagens program av "Morrongänget" visade sig vara över två veckor gammalt framstår ju hjärnsläppet som ännu värre.

 

HURRA: "100 Höjdare" är tillbaka

MISSA INTE: "Amy Winehouse Live" på SVT 2, 23.05 på Påskdagen

Till top