På skiva: Amanda Jensen


Amanda Jenssen

"Killing my darlings"

SonyBMG


Det är en sak att vara cool och alternativ i "Idol". Där räcker det ofta med att inte lyssna på sina föräldrars musik för att anses vara en rebell.

Det är en helt annan sak att vara det i den "verkliga" popvärlden. Där krävs det mycket mer än så.

Amanda Jenssen var ett befriande inslag i senaste "Idol", en liten retsam tagg som stack och smårispade lite i den annars så välputsade och tillrättalagda "TV 4"-ytan. Nu när hon ska göra sig en sångkarriär utanför tv-programmet finns det inget alternativt eller särskilt uppseendeväckande över henne. Hon är en produkt som alla andra "Idol", "Fame Factoty" och "Popstars"-deltagare. Jag tror inte mer på henne när hon sjungande ber om kärlek än när säg ...Darin gör det.

Däremot är hon en ganska bra produkt. Musiken är stundtals ruskigt vass och Amanda har en personlig röst, men man hakar lite för tydligt på den Duffy/Amy Winehouse-trend som råder med 60-talssoul, klockspel, brökande saxofoner och skönt sväng. Det hade varit jättebra, om man bara hört mer av Amanda själv.


3/5


Kommentarer
Postat av: Nils Bildt

Det är ganska enkelt att stoppa Amanda, Duffy och Amy i samma fack. Men som musikresencent borde det gå att finna avgörande skillnader som gör artisterna till enskilda individer med egna sound inom genren/stilen. Eller hur?

2008-05-28 @ 10:02:14
Postat av: Tobi

Felet med Amanda är ju, som jag skrev, att man inte hör tillräckligt mycket av henne själv och att hon inte har det egna sound som du talar om.

2008-05-28 @ 11:08:54
Postat av: Anonym

2008-05-29 @ 22:17:59
URL: http://s
Postat av: ella

Kan inte annat än hålla med och i videon till låten Amarulla tree -eller vad den heter- ser hon så sjukt obekväm ut att hon inte verkar mentalt frisk heller

2008-05-29 @ 22:19:30
URL: http://sultanrussin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0