På skiva: Caesars


Caesars

"Strawberry Weed"

Dolores/EMI


Det finns ett kul klipp på nätet där Caesars åker runt och spelar på pensionärshem för att de är de enda som fortfarande köper cd-skivor. Allra roligast är när Jocke Åhlund säger: "Lyckas vi sälja 100 skivor får vi guldskiva".

Men om nu cd-skivan är död som format, varför väljer man då att spela in en dubbelplatta?

Ett dubbelalbum är för övrigt nästan alltid för mycket, i de flesta fall känns det som att bandet skulle ha fått fram en kanonplatta om man skalat bort dököttet och koncentrerat låtmaterialet till en skiva. Så även här. Inte så konstigt förresten eftersom Caesars är ett band med mycket dökött även på sina vanliga skivor. Bland alla hits som "Jerk it out", "From the bughouse", "Over for it started", "Punkrocker" och "Sort it out" har det alltid funnits en massa material som kunde ha ratats.

På nya plattan håller man fast vid fuzzboxarna, 60-talet, hitpopen och allt det andra vi gillar med gruppen, men denna gång är problemet snarare att materialet är likartat och håller en jämn klass så att det blir svårare att plocka ut pärlorna. Det finns en handfull där, men dom är väl gömda.


2/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0