På skiva: Anna Maria Espinosa (Nolltretton, november)

Anna Maria Espinosa

"Glowing with you"


Hon har sjungit i Club Killers och i Moder Jord Massiva. Hon har dessutom körat med artister som Laakso, Eldkvarn, The Concretes och Tomas Andersson Wij. Och senast sjöng hon "Girls just wanna have fun" i en tv-reklam.

Nu är Espinosas debutalbum här och det lämpar sig bra till att leka kompositör-bingo. Para ihop rätt låt med rätt låtskrivare, här finns musik av Andreas Mattsson, Staffan Hellstrand, Teodor Jensen, Nicolai Dunger med flera. Och jag blir faktiskt imponerad av vilka starka låtar de har släppt ifrån sig. Men det kan också vara så att det är Anna Marias fantastiska sång och hennes svängiga band som gör att musiken lyfter till så höga höjder.

De olika låtskrivarna gör att sångerskans personlighet har svårt att komma fram och att musiken spretar en hel del. Titelspåret har countryvibbar, "Time is all we have" andas stundtals lite ABBA, The Concretes bidrag blinkar som ett discogolv och här hörs även pop, karibiskt och en massa soul. Men jag faller ändå pladask för denna skiva, som jag dessvärre misstänker att många kommer att missa.


4/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0