På skiva: Anna Ternheim

Anna Ternheim

"Leaving on a mayday"

Universal


Lasse Winnerbäck får ofta äran för att ha upptäckt både Elin Sigvardsson och Anna Ternheim. Förmodligen hade båda kommit fram även utan hans hjälp, båda tillhör ju den nya, duktiga generationen svenska gitarrtjejer där man även kan räkna in namn som exempelvis Frida Hyvönen, Jonna Lee, Ane Brun och Hello Saferide.

Efter att till en början känts som en stor samling likartade artister har sångerskorna på senare tid utvecklat sina personliga uttryck, idag är det inga problem att skilja mellan till exempel Sophie Zelmanis viskande sång och Annika Norlins snirklande melodier.

Anna Ternheim tycker jag dock är den i samlingen som har haft svårast att utkristallisera sig som artist. Men kanske beror det mer på hennes (brist på) personlighet snarare än på låtarna. Hur som helst är 30-åringens tredje skiva i mitt tycke hennes starkaste. Jag misstänker att producenten Björn Yttling haft ganska mycket att säga till om, för Anna Ternheim låter fräckare arrangerad och mer experimentell än tidigare. Hon tar ut svängarna mer och det där USA-satsningen som hon flyttade till Staterna för att göra kanske kommer att lyckas.

"Leaving on a mayday" är full av bra låtar, ofta höjda ytterligare en nivå genom den snygga produktionen. Även Anna Ternheim håller på att hitta sin särskilda plats i det svenska poplivet.


4/5


Kommentarer
Postat av: Olle

Bra recension av hennes bästa platta hittills (hmm.. tror jag, känns så nu i alla fall).

2008-11-25 @ 12:24:52
URL: http://textmassa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0