På skiva: I´m from Barcelona (Nolltretton, oktober)

På skiva / Permalink / 0

I´m from Barcelona

"Who killed Harry Houdini?"

Dolores/Emi

 

Gillade ni också I´m from Barcelonas gladpop på debuten "Let me introduce my friends" från 2006? Dansade ni också som tokiga till hitsen "We´re from Barcelona" och "Treehouse"? Har ni också gått och längtat efter uppföljaren av det 28-hövdade Jönköpingsbandet?

Då är risken att ni blir aningen besvikna. För på nya plattan har pastor Emanuel Lundgren och hans gospelkör tonat ner på tokandet och blivit lugnare, dystrare och seriösare. Fortfarande handlar det om snygga popmelodier och visst hittar man några upptempolåtar som svänger nästan som förr, men överlag har man dragit ner på handklappandet, körerna och den kollektiva glädjen.

Man har skippat de hårda dogmareglerna som sa att det exempelvis bara skulle vara en vers och blev det ändå två så tog man bara den första en gång till. Det har resulterat i en mogen orkesterpop som låter tjusig och har många fina stunder, exempelvis inledningsspåret "Andy". Jag hoppas dock inte att bandet tar denna utveckling vidare, i så fall blir nästa platta ganska tråkig och seg.

 

3/5

Till top