Tv-krönika (ÖC, 12/11)

TV / Permalink / 0

Hurra för vuxen-tv

Man borde ju misstänka vartåt det lutar när man hellre ser "Agenda" på söndagarna än någon av alla de filmer som visas samtidigt. Att jag satt uppe och följde det amerikanska presidentvalet till fyra på morgonen var bara en bekräftelse. Och tisdagarna, som traditionellt varit SVT: s "seriösa" dag med tunga debattprogram och granskande journalistik, är numera något av veckans höjdpunkt. Det är bara att erkänna - jag har förmodligen gått och blivit vuxen.

Numera väljer jag "vuxna" samhällsprogram före dokusåpor och sit coms. Igår visades två av mina favoritprogram just nu: "Rakt på med K-G Bergström" i SVT 2 och "Adaktusson" i TV 8. Men även om K-G Bergtröm på nåt märkligt sätt fick tårarna att spruta på Marta igår är han betydligt bättre på att intervjua politiker och makthavare än idrottspersoner.

Den självinsikten har redan Adaktusson. Igår var dock inte någon av hans intressantare kvällar, kanske för att åtminstone jag börjar tröttna på finanskrisen. Då var det roligare att byta kanal och se Marit Bergman åka hem till fans och spela i deras vardagsrum.

 

MER BRA VUXET: Riksdagsdebatter i SVT 24

BÄSTA AMERIKANSKA TALKSHOW: Jon Stewart (Kanal 9). Gör politiken rolig och engagerande.

Till top