Två skivor (Zero, oktober)

På skiva / Permalink / 0

Singel

3/10

 

Annika: Without Pride

Reco Music

 

Annika Isaksson är ännu en svensk artist som har börjat som gatumusikant och nu kommer första singeln från debutalbumet med samma namn. En försiktig gitarr startar, den mjuka sången kommer in och musiken börjar att byggas upp. Trummorna anländer och lalala-refrängen kickar in. Och sen är det slut.

Det känns som att låten tar slut innan den riktigt börjat, allt känns bara som ett långt intro. Trots att "Without Pride" är 3.31 sitter jag bara förvånad när den är slut och undrar vad som hände med andra halvan av låten.
--------------------------------------------------------------------------------------

Album

6/10

 

Linda Malmström: Shine on

Moody Maraccas/ Black Heart Music

 

Linda Malmström är inte det minsta hipp. Hon gör inget nytt eller sensationellt. Hon spelar poppig country med drag av folkmusik, använder sig av "Uppsalas mest rutinerade musiker" och låtarna är influerade av hennes "nya roll som gudmor och moster". Ni hör ju själva, det är svårt att komma på nåt som är mer okreddigt.

Nu spelar det ingen som helst roll, för jag sitter och småmyser mest hela tiden när jag sitter och lyssnar på hennes fjärde platta. Musik svänger och är lättlyssnad utan att bli banal. Den är trevlig i ordets positiva bemärkelse. Man mår helt enkelt bra när man hör "Shine on". Att skivan inte hamnar i framtida uppslagsverk över rockhistorien kan man ha överseende med.

Till top