Krogkrönika

Samlat eller utspritt - vilket är bäst?


I Linköping ligger uteställena vägg i vägg längs Ågatan. I Norrköping är krogarna mer utspridda över staden. Båda tycker att det är bättre i den andra staden. Så vilket är egentligen bäst?


Att gräset alltid är grönare på andra sidan är allom bekant. Linköpingsborna muttrar ofta över att Norrköping har ett mer diversifierat och spännande krogliv och erbjuder mer storstadskänsla. I grannstaden däremot knorras det över att Norrköping känns uttjatat och att det är roligare att åka till Linköping och roa sig istället, där är ju dessutom allt samlat kring ett stort krogstråk.


Till stor del handlar det förstås om att det alltid blir lite småtråkigt i den egna staden förr eller senare och att det är trevligt med lite ombyte. Men rent generellt, vilket är att föredra om man måste välja: ett samlat eller utspritt uteliv?


I Linköping ligger som bekant nästan alla stadens krogar och nattklubbar kring Ågatan och Stora Torget. Efter att Metropol, Safari, Pub Gränden och The Rock försvunnit är det i princip bara L´Orient av stadens nattöppna uteställen som befinner sig utanför nöjeslivets geografiska epicentrum. Att ha det mesta samlat inom korta gångavstånd har givetvis en mängd fördelar, exempelvis att det är lätt att träffa på folk man känner, men det finns även nackdelar, som att det lättare blir stökigt på utanför krogarna och att stora delar av centrum känns rätt öde.


I Norrköping är nattlivet mer utspritt. Det finns några ställen på Drottninggatan, några på Kungsgatan och några i området kring Palace och Otten. Dessutom finns krogar som Black Horn, Svea Skeppet, Deli och Bomullsfabriken utspridda över stadskärnan. Det gör att man alltid har nära till någon krog och att staden känns mer levande, men vill man se vad som mer händer på stan får man ta taxi eller gå en bit.


Så vilket är bäst? Man vill ju gärna ha nära till och från krogen vart man än bor, men samtidigt vill man ju också ha nära till alla andra krogar. Och eftersom inte alla kan bo mitt i centrum är det ofta svårt att kombinera. Kanske är det bästa helt enkelt om man bor i Norrköping men åker och roar sig rejält i Linköping. Då har man nära till sin kvarterskrog vid vardagliga tillfällen och ett helt smörgåsbord av nattklubbar att vraka mellan när det ska festas ordentligt. Eller?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0