På skiva: Abalone Dots


Abalone Dots

"Traveler"

Sony BMG


Västervik har ju en gammal fin vistraditition med Visfestivalen, Hootenanny Singers och på senare år även en visskola. Abalone Dots kanske inte spelar renodlad visa, men jag inbillar mig att kvartetten inspirerats av stadens vistradition och levande musikliv.

Gruppen består av fyra tjejer strax över 20 och ifjol fick man sitt genombrott med debutalbumet "From a safe distance" som grammisnominerades och så åkte man med som förband på Winnerbäcks turné.

Nu har man varit i Nashville och spelat in uppföljaren. Det liras bluegrass med vibbar av country och folkmusik och det framförs så snyggt och självsäkert att det verkar som att tjejerna aldrig gjort något annat. Den känsliga sången kompas av instrument som gitarr, banjo och fiol, och jag funderar på vad som skulle stoppa Abalone Dots från att sno stora delar av Dixie Chicks publik?

För det är de amerikanska kollegorna man måste jämföra med, i Sverige är Abalone Dots ganska ensamma om sin musik. Åtminstone finns det inga andra som framför den lika genuint, naturligt och passionerat.


3/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0