#1 - - Mr Shield:

Äntligen har du förstått grejen med Facebook, fast du missade det absolut värsta med skiten.



När man träffar folk IRL börjar de prata på om något man inte känner till och förutsätter att man vet om vad de skrivit på sin Facebook-sida och blir förvånade att man INTE tittat på den. Jag blir lika förbannad varje gång, vad tror folk egentligen??



En annan rolig sak med Facebook är att rekryteringsgruppen på mitt jobb använder numera Facebook som primärt verktyg för att göra en första sollning av arbetssökande till vårt jobb. Ni anar inte hur många som ryker direkt med hjälp av vad de hittar på Facebook. Bilderna polarna tycker är asroliga när du är dyngad och spyr på lördagens förfest gör att du ryker direkt. Ser de att du uppdaterar din status 10 gånger om dagen ryker du direkt. Spelar du Farmville två timmar mitt på dagen ryker du direkt. Givetvis kan man vara en bra arbetssökande även om du uppfyller några av dessa kriterier, men det är så många sökande på varje tjänst numera att man har råd att gallra på dessa premisser från början. Man behöver liksom inte chansa.



Dessutom vet jag fyra personer som fått sparken från sitt jobb på ett av länets största företag. Arbetsgivaren fann att de uppdaterade sin status 10-20 gånger under arbetstid.



Som om inte detta vore nog har jag varit på en föreläsning där jag fick veta hur stort verktyg Facebook har blivit för polisen och hur mycket de manipulerar information och sprider desinformation.



Så tänk på det ni som lever på Facebook, din arbetsgivare, polisen, kommunen, landstinget och dina värsta fiender kartlägger så myckt mer än du kan ana.



#2 - - Mr Shield:

... och så glömde jag ju hela grejen med alla virus, maskar och trojaner som sprids via Facebook.



Visste ni att Facebook numera är den största spridaren av Malware?



Vistte ni att världens största "botnet" (datorer som är kapade utan att användarna märker något)helt är skapat med hjälp av folks goda okunskap om Facebook? Ungefär 10% av de applikationer och quizzar som finns på Facebook innehåller en trojan som installerar sig på din dator och tankar upp hela din hårddisk på Internet (du har väl inga privata nakenbilder?)och tar över din dator och utnyttjar dessa datorkraft till bland annat SPAM? Dessutom modifieras trojanerna för varje installation som gör att ditt antivirus inte kommer hitta dem.



Men det är väl ingen fara, för ingen här har väl använt applikationerna på Facebook fler än tio gånger och därmed statisktiskt fått problem med en sådan installerad trojan?

#3 - - Johan:

Skönt att ha en seriös arbetsgivare?

Till top