Krogkrönika (Nolltretton, januari)

Flera dejtingkrogar, tack


Nattklubbar finns det många. Ölschapp likaså. Men vart går man om man vill ha en myspysig tête-a-tête i Linköping? Vi behöver fler dejtingkrogar i den här stan.


Det var i höstas jag märkte att det faktiskt är brist på mysiga dejtingkrogar i Linköping. Jag skulle gå ut och dricka vin med en tjej från en annan stad och ville visa upp Linköping från stadens bästa sida. Det vill säga: ta henne till en mysig krog där miljön är en lika stor del i förförelsen som sällskapet. Ett ställe där man har förtroliga samtal, ser varandra i ögonen och dricker vin i stearinljusens sken. Det var lättare sagt än gjort.


Till att börja med går alla nattklubbar bort. Dunkande dansgolv, trängsel och fylla är inte några stämningshöjare när man är på en första dejt. Dessutom var det ganska tidigt en kväll mitt i veckan så det var ändå inte aktuellt.

Det får heller inte var ett för enkelt kyffe. En pizzeria med ölrättigheter är exempelvis inget alternativ man överväger. Inte heller en sportbar, en förortskrog eller ett grabbigt ölhak är något som känns särskilt lockande.


Jag tänkte såhär: det ska ligga centralt, vara mysigt och man ska kunna sitta lite avskilt, utan att det för den skull känns tråkigt. Man vill ju sitta på ett ganska lugnt ställe så man kan prata, men samtidigt får det inte vara för dött. Lite liv och rörelse runtomkring gör dejten mera avslappnad. Det fanns färre krogar än vad jag trodde som motsvarade den beskrivningen.


Några ställen som övervägdes hade mysig interiör och en lugn atmosfär. Kanske lite för lugn...

Några andra var mer av restauranger än romantiskt sporrande dejtingställen.

På några platser kändes det som att det var stor risk att det skulle dyka upp en massa polare, så de ströks också.

Att hitta en mysig dejtingkrog i Linköping är som att leka "Tio små negerpojkar". Antalet möjliga alternativ att välja mellan minskar stadigt när man granskar dem.


De senaste årens loungetrend har varit ett steg i rätt riktning, men när jag talar om dejtingkrogar menar jag inte stilrent designade barer och hotellobbys utan snarare mysiga kvarterskrogar, caféer och mindre restauranger av den typ som brukar förekomma i romantiska komedier på film. Mysiga, varma ställen med hög flirtpotential helt enkelt.


Var vi hamnade till slut? Det får bli en annan krönika...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0