På skiva: The Virgins (Nolltretton, januari)

The Virgins

"The Virgins"

Atlantic/ Warner


När det kommer fram en ny, het grupp från New York gäller det att hålla i hatten, de hajpas nämligen hårdare än alla andra. Men på senare år, eller sedan The Strokes, har "The big apple" inte producerat något riktigt, riktigt hett rockband trots många försök. Det senaste i raden är Manhattankvartetten The Virgins som nu släpper sitt debutalbum.

Det refereras till Talking Heads och Modern Lovers och visst känns det som att The Virgins söker sig bakåt i rockhistorien snarare än framåt. Musiken andas new wave, 80-tal och även lite punkfunk. Kanske är det inbillning, men finns det inte ett särskilt New York-sound? Det är nåt med sången, elgitarrerna och mixen av pop och rock som kunde höras hos nämnda The Strokes eller hos Interpol och som även hörs här.

The Virgins gör inget sensationellt men levererar ett starkt förstlingsverk med riffande gitarrer, indieattityd och gungande basgångar. Här finns många sköna låtar, som EP-hiten "Rich Girls", refrängstarka och studsiga "Teen lovers" och medryckande "Hey hey girl"


4/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0