Hultsfred 2009 (#2)


Drog tillbaka till Hultsfred på lördag morgon och såg en jäkla massa konserter under dagen. "Hetast på Hultan" var definitivt Maria Andersson - svinsnygg, fantastisk röst, cool på scenen, strålande gitarrspel och underbara låtar.

Hann precis till Simon Norrsveden som lirade på Stora Dans. Helt okej, och kan nog bli nåt med tiden. Samtidigt lirade även Melody Club ute i regnet på Pampas. Lite tråkiga och lättviktiga men ändå ok. I samma veva började John ME inne på Teaterladan och han var överraskande bra. Han kan vara lite seg på skiva men live var det tätt, intensivt, fläskigt och riktigt elegant.
Lorentz & M. Sakarias var däremot usla. Kan också säga att allt jag såg på Rookiescenen under festivalen var riktigt dåligt.

Nåt som däremot var super var Petter. DJ Sleepy kompletterades med trummor och bas och Petter levererade hit efter hit. Svängigt som fan!
Även Adiam Dymott rockade fett, mycket bättre än på skiva. Cilihili var däremot kasst. Detsamma kan sägas om Ice Cube medan Nashville Pussy var som förväntat - hjärndöd sydstatsrock med ös.

Och så har vi ju Sahara Hotnights och superheta Maria Andersson. Det var ganska lite folk framför Hawaii men SH var dundercoola, supertajta, svinsnygga och lät svinbra. Kan ha varit bäst av det jag såg på festivalen.

Winnerbäck gjorde fyra konserter varav den sista på Hawaii. Ovanliga låtval och noll mellansnack. Visst lät det svinbra rent musikaliskt men fy fan vad tråkig han är.
-----------------
Som helhet var Hultsfred 2009 en rolig men konstig festival. Ny parkering (svinlångt att gå), omgjort område (en klar förbättring), nytt backstageområde (vart fan låg presstältet, jag letade i fyra dar utan att hitta), kombinationen med att åka till Västervik (faktiskt jäkligt bra), att flera polare reste hem (självklart tråkigt), utökat till fyra dagar (kändes mest onödigt) och varken Gula Gubben eller Bajsmannen på plats (hrm...). Men det blir nog även ett 21:a år, för 2010 firar Hultan 25-årsjubileum!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0