På skiva: The sounds (Nolltretton, juni)

The Sounds

"Crossing the rubicon"

Warner


Debuten "Living in America" från 2002 gav oss hits som "Seven days a week" och "Living in America". Uppföljaren "Dying to say this to you" från 2006 gav oss ungefär samma skiva igen, men lite tråkigare. Och nu är det dags för samma platta igen, och även denna gång lite tråkigare än förra gången. Och då var inte Helsingborgsbandet särskilt roligt ens i början.

Men man har Maja Ivarsson, som är hela grejen med bandet. Hon gör visserligen den uttjatade Blondie-kopplingen ännu tydligare, men ta bort henne ur ekvationen och du har kvar ett band i mängden som ingen överhuvudtaget skulle bry sig om.

The Sounds balanserar vinglande på en slak lina mellan indie och kommersialism. Bandet är tillräckligt coolt för att uppnå viss kredd men samtidigt så lättillgängliga att de är framgångsrika.

Personligen gillar jag The Sounds. Det är ett helt okej band som kan vara riktigt bra i sina vassare stunder, men tyvärr också väldigt intetsägande större delen av tiden. Så är det också på denna tredje fullängdare.


3/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0