Två skivor (Zero, juli)

Album

6/10


My little pony: Think too much

Spoon Train Audio


Kanske håller Oslo på att få en egen liten indiepopscen. Ett av de band som då ingår skulle vara kvintetten My Little Pony som nu släpper sitt debutalbum. Och det innehåller musik som blyga popflickor i blommiga klänningar och smala poppojkar med lugg och randiga tröjor kan längta till på sängöverkastet.

My Little Pony är blekvekaste indiepop, men inte introvert och anemisk som twee utan snarare mer åt...tja, Pelle Carlberg-hållet. Visserligen försiktig och tunn men lättlyssnad och inbjudande.

I mitt tycke är det ett förtjusande litet band som sjunger om att bli rånad i Buenos Aires, hur ens föräldrar har ljudlöst sex till Sgt Pepper och den stora frågan om han älskar dig eller om du bara ingår i hans nätverk.
-----------------------------------------------------------------------------------

Singel

6/10


The Animal Five: Turning Vorgen

Så länge skutan kan gå records


Malmöbandet The Animal Five har ett album och ett gäng singlar på meritlistan sedan tidigare. På sin nya singel har man plockat in Kristian Anttila som gäst och det hörs onekligen lite Anttila-vibbar. Det är en snabb, sprudlande poplåt med glatt humör, energi, stråkar och handklapp. Och så en tonartshöjning mot slutet för att ytterligare accentuera dans- och partysvänget.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0