Island - vilket A-land!

Resa / Permalink / 2

Oj oj oj, vilken A-weekend i Reykjavik!!!
Har ni inte varit där så måste ni åka, och gör det nu medans det fortfarande är billigt. Island är något jag verkligen kan rekommendera, det var tipp-topp från början till slut.

Och ja, det är sant. Alla ord slutar verkligen på -ur.

Kocken och jag flög från Arlanda i fredags, och sen bar det raka vägen från Keflavik till Blå Lagunen där vi badade i varma källor. Det gjorde för övrigt också gamla ex-fotbollsproffset Mathias Svensson. Senare på kvällen mötte vi även superheta Björsätersbruttan Jane Björk (från Sportspegeln). Jag försökte boka henne till SGG, men det gick sådär...

Efter en barrunda på stan (återkommer till det) var det bara att ge sig upp i ottan för en busstur där vi kollade in omgivningarna. Här på bilden ser vi det maffiga vattenfallet Gullfoss. Landskapet och naturen på Island är ju jäkligt märklig. Det är en vulkanö med massa konstiga lavaberg, det finns knappt några träd och inga vilda djur heller för den delen. Däremot ryker det från varma källor överallt.

Här har vi en berömd gejser som får utbrott var 5:e minut. Vi var även vid Tingvellir där man höll världens första parlament (Alltinget) 930. Det låg vid ett coolt klippigt område vid en stor förkastningsspricka.

Sen blev det rajtan tajtan för hela slanten på kvällen. Här hamnade vi på en ölsvepartävling.
------------------------------------------------------------
Myten om Reykjaviks nattliv är inte överdrivet. Vilket festarställe! Det mesta ligger kring en gata och de flesta krogarna finns i typ vanliga villor. Ingen entré, ingen garderob och drickat är billigt. En pint starköl kostar 25-45 kr. Och det är ett jäkligt avspänt läge. Dessutom har ställena öppet till 05.30, alltså insläppet. För det dröjer till 07 innan alla är ute. Kan med andra ord knappt bli bättre. (Se även filmklippen...)

På söndagen gick vi runt lite på stan och kollade in bland annat Hallgrimskyrkan.

På kvällen åkte vi till Perlan, en snurrande restaurang med utsikt över stan, och åt isländskt julbord (var sådär...). JB var för övrigt också där...

Sen avslutade vi med några öl på stan, men var hemma redan vid 00.30. Vi skulle ju upp vid 04.30 för att hinna med flyget. Det tidiga morgonflyget hem var nog det enda dåliga med resan.
MÅSTE TILLBAKA TILL REYKJAVIK!!!
#1 - - Rysskapitalisten:

Kan bara hålla med, vilket jäkla A-ställe!!!! (men kan kanske hoppa över trippen till kraftverket nästa gång...)

#2 - - Tollan:

Låter som en helskön resa, varma källorna verkar underbara

Till top