På skiva: Melissa Horn (Nolltretton, oktober)

Melissa Horn

”Säg ingenting till mig”

Sony

 

Dagens svenska visa är till stor del en fråga om arv. Jack och Cajsa-Stina gick i pappornas Vreeswijk och Åkerströms fotspår och Melissa Horn är dotter till sångerskan Maritza Horn som bland annat har släppt den klassiska skillingtrycksskivan ”Jämmer och elände”.

I fjol gav Melissa ut sin debut ”Långa nätter” och har börjat synas i olika vissammanhang. Fast ska man vara ärlig är det inte visa hon spelar utan mjuk, svenskspråkig pop. Lite i skymundan har hon byggt upp en ganska stor fanskara med sin smekande musik och sina innerliga texter med tankar om förhållanden och kärlek.

Jag kan tycka att hon ofta låter lite för snäll och försiktig, piano och gitarr ligger och småputtrar och jag kan sakna mer dynamik och variation i arrangemangen. Även sången skulle tjäna på att våga utforskas lite mer istället för att bara halvviskas vänt och vackert. Men detta är ändå en bra skiva som tagit Melissa Horn ytterligare ett kliv framåt och exempelvis titelspåret och singeln ”Lät du henne komma närmre” är riktigt starka.

 

3/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0